روغن هسته زردآلو

0

همانطور که از نام آن مشخص است، روغن هسته زردآلو از هسته‌ی میوه درخت زردآلو گرفته شده است. نام علمی این روغن پرنوس آرمانیاکا است. در حالی که تعدادی از گونه های مختلف به نام زردآلو وجود دارند، اما همگی دارای مواد مغذی بسیار مشابه ای هستند، مانند همان روغن موجود در هسته. با استفاده از روش فشار سرد، روغن هسته زردآلو می تواند از هسته‌ی سخت در مرکز میوه برداشته شود.

روغن هسته زردآلو

مرطوب کننده پوست

هنگامی که این روغن به صورت موضعی استفاده می شود، خواص نرم کننده ی روغن هسته زردآلو می تواند پوست را پاک سازی و مرطوب کند، به آن کمک می کند تا رطوبت خود را حفظ کند،  پوست خشک را پاک کند و شرایط التهابی مانند روده بزرگ، پسوریازیس و اگزما را از بین ببرد.

بهبود سلامت مو

بسیاری از مردم از این روغن برای مو و پوست سر استفاده می کنند، چرا که می تواند به تقویت موهای ضخیم و تقویت سلامت فولیکول های مو کمک کند. این روغن می تواند سطوح مواد شیمیایی خاصی را که در پاسخ به تستوسترون در پوست سر تجمع می یابند را کاهش دهد، که این امر می تواند رشد موها را کاهش داده و حتی منجر به ریزش مو شود. مالش این روغن به پوست سر باعث کاهش شرایط التهابی روی پوست سر می شود.

پیشگیری از سرطان

روغن هسته ی زردآلو قادر به کاهش استرس اکسیداتیو در پوست است، که خبر خوبی برای افرادی است که از پیری زودرس رنج می برند یا دارای چین و چروک هستند. این آنتی اکسیدان ها می توانند به تسکین پوست، کاهش پیدایش لکه های سنی و جلوگیری از جهش سلولی که می تواند به سرطان پوست منجر شود،کمک کند.

درمان آکنه

از بین بردن آکنه می تواند سخت باشد اما اغلب، تحت فشار قرار دادن اولین قدم است. استفاده از روغن هسته زردآلو در محل زخم آکنه می تواند التهاب را کاهش دهد، از ایجاد چربی در غدد جلوگیری کند و علائم و مشکل اصلی را درمان کند.

بهبود سلامت تنفسی

در مقادیر بسیار کمی، برخی از دکترهای طبیعی توصیه می کنند روغن هسته ی زردآلو برای تسکین اختلال تنفسی استفاده شود. برای درمان این ناحیه از بدن می توان مقدار کمی مصرف کرد، یا شما می توانید مقداری از این روغن را به پخش کننده ی معطر اضافه کنید تا به کاهش التهاب دستگاه تنفسی کمک کند.

کاهش التهاب

اگر از درد و التهاب مزمن بیماری مانند آرتروز یا نقرس رنج می برید، به طور موضعی این روغن را به ناحیه درد اعمال کنید تا درد را به سرعت تسکین دهد و تورم و قرمزی را کاهش دهد.

کاربردهای روغن هسته زردآلو

این روغن تخصصی در سالهای اخیر بسیار محبوب بوده و توجه بسیاری را به خود جلب کرده است،کاربردهای مختلفی نیز دارد برای مثال این روغن برای استفاده ی موضعی، محصولات آرایشی، تولید بیودیزل و به عنوان ماسک مو استفاده می شود.

لوازم آرایشی

این روغن غالبا در گروه لوازم آرایشی طبیعی  قرار می گیرد یعنی جز مرطوب کننده ها، لایه بردارها و ماسک های صورت، چرا که این روغن می تواند به طور مستقیم بر سلامتی و ظاهر پوست صورت شما تاثیر بگذارد.

ماسک مو

هنگامی که این روغن با سایر روغن های حامل مخلوط می شود، می توان آن را به یک ماسک مو تبدیل کرد و به طور مستقیم برای پوست سر و موهای شما استفاده می شود.

فقط باید اجازه دهید ۱۵-۲۰ دقیقه قبل از اینکه به آرامی با آب گرم شستشو شود، بر روی پوست سر شما بماند.

اثرات جانبی

روغن هسته ی زردآلو چند عارضه جانبی قابل توجه نیز به علت محتوای آمیگدالین در روغن این هسته ها دارد که باید از آن اطلاع داشته باشید. روغن هسته ی زردآلو برای استفاده موضعی شناخته شده است که مفید است اما در مصرف داخلی آمیگدالین در بدن به سیانید تبدیل خواهد شد که می‌تواند عواقب سمی و حتی مرگ آوری داشته باشد. هنگامی که روغن هسته ی زردآلو در برنامه های کاربردی آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد باید به غلظت بسیار کمی مصرف شود چرا که مصرف بیش از حد روغن هسته ی زردآلو و در نتیجه آمیگدالین می تواند منجر به اختلال تنفسی شود.

تیم ترجمۀ گیاه یاب
منبع: organicfacts.net

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.