چای هل از طریق جوشاندن دانههای له شده هل درون آب تهیه میشود که گاهی اوقات با برگهای چای نیز همراه است. دانههای هل ترکیبات بیواکتیو خود را درون آب آزاد میکنند و ارزش دارویی چای را بالا میبرند. در این مطلب به بررسی خواص چای هل میپردازیم. با گیاه یاب همراه باشید.
کمک به گوارش
نوشیدن یک فنجان کوچک چای هل بعد از غذای اصلی عادت مفیدی است. اضافه کردن دانههای هل به این چای نیز باعث افزایش خاصیتاش میشود. نوشیدن چای هل به هضم و جذب کامل غذای مصرفی کمک کرده و از بروز سوءهاضمه و نفخ جلوگیری میکند.
اگر حالت تهوع دارید، چای هل میتواند حالتان را بهتر کند. این چای همچنین برای درمان یبوست و گرفتگیهای حاد معده مفید میباشد.
بهبود سلامت قلب و گردش خون
چای هل سرشار از آنتیاکسیدانهایی نظیر پینن، لینالول، لیمونن و سایر ترکیبات فنولی است که به کاهش رادیکالهای آزاد و در نتیجه کاهش فشار خون بالا کمک میکنند.
فلاونویدهای موجود در چای هل از جمع شدن کلسترول در رگهای خونی جلوگیری کرده و در عین حال سطوح کلسترول خوب (HDL) را حفظ میکنند.
مبارزه با آنفلوآنزا
سطوح بالای استرول، پلی فنولها و ویتامینهای آ و ث باعث شدهاند تا چای هل به گزینهای ضد ویروس، ضد قارچ، ضد میکروب، ضد التهاب تبدیل شده و خواص ایمنسازی بدن را داشته باشد.
خواص چای هل میتوانند برای درمان گلو درد، سرفه خشک و پاک کردن مخاط اضافه که در اثر عفونتهای میکروبی یا حساسیت بیش از حد تشکیل شده، موثر باشند.
رفع بوی بد دهان و مشکلات دندانی
خوردن دانههای هل از طریق مصرف چای یا به طور مستقیم، میتواند با بوی بد دهان مبارزه کند. بوی بد دهان میتواند ناشی از بهداشت نامناسب دهان، جویدن یا استعمال تنباکو و بیماریهایی باشد که منجر به خشکی دهان میشوند.
سمزدایی
ترکیبات فعال موجود در چای هل، ناخالصیهای جریان خون را از بین میبرند. این ترکیبات رادیکالهای آزاد، سموم و ینهای فلز سنگین را نابود کرده و از طریق ادرار آنها را از بدن خارج میکنند.
خواص چای هل برای پوست
وجود ناخالصیها در خون به همراه رادیکالهای آزاد باعث بروز جوش، آکنه، پسوریازیس، یکسان نبودن رنگ پوست و مشکلات دیگر میشود. اضافه کردن پودر دانههای هل به چای معمولی باعث میشود تا سطوح فلاونوید و گلوتاتیون در چای افزایش یابد. فلاونویدها آنتیاکسیدانهایی قوی هستند که رادیکالهای آزاد خون را از بین میبرند.
سایر خواص چای هل
- خواص ضد التهابی
- پیشگیری از بیماریهای مختلف نظیر آرتریت، دیابت نوع 2، آسم، حساسیت بیش از اندازه، سندرم روده تحریکپذیر، گرفتگی عضلات، زوال عقل، آلزایمر، زخمهای معده و درماتیت.