فعالیتهایی که در ادامه معرفی میکنیم بسیار مفید بوده و به خصوص برای کودکان بیش فعال (ADHD) مناسب هستند. کودکان میتوانند این فعالیتها را بعد از مدرسه و آخر هفتهها انجام دهند.
به گزارش گیاه یاب به نقل از «پرنتینگ» بعد از یک روز طولانی در مدرسه، انجام فعالیتهای مختلف این شانس را به کودکان بیش فعال میدهد تا انرژیِ اضافۀ خود را مصرف کنند و اعتماد به نفسشان را افزایش دهند. اگرچه انجام هنرهای رزمی رایجترین فعالیتی است که برای این کودکان پیشنهاد میشود، اما والدین مختلف گزارش دادهاند که فعالیتهای دیگر نیز میتوانند برای کودکان بیش فعال مفید باشند. در ادامه به معرفی این فعالیتها میپردازیم.
ورزشهای طبیعت
اغلب کودکان فضای بیرون را دوست دارند. انجام ورزشهای فضای باز مانند دوچرخه سواری و پیادهروی بسیار برای کودکانی که انرژی زیادی دارند مفید است. برخلاف بسیاری از ورزشهای تیمی مانند فوتبال و بسکتبال، نیازی نیست کودک شما مدتی را بر روی نیمکت بنشیند. در ورزشهای فضای باز کودک همواره در حال تحرک بوده و گروههای عضلانی بزرگش در حال فعالیت هستند که به متمرکز بودن کودک کمک میکنند.
موسیقی
برخلاف سایر فعالیتها که معمولا سمت راست یا سمت چپ مغز را به کار میکشند، تمرینات موسیقی هر دو بخش مغز را درگیر کرده و ذهن را برای انجام چند کار همزمان (مالتیتسکینگ) آماده میکنند. اگر کودکتان عضوِ یک گروه موسیقی یا ارکستر است، بدانید که در حال یاد گرفتن کار گروهی میباشد که یک مهارت کلیدی و مهم برای کودکان بیش فعال محسوب میشود.
شنا کردن
مایکل فلپس، برندۀ مدال طلای المپیک است که در سن ۹ سالگی ADHD (بیشفعالی) در او تشخیص داده شده بود و ورزش شنا همانند معجزه برای او عمل کرد. تحرک مداوم و نظمی که این ورزش نیازمند است، کمک میکند تا سطح انرژی کودک مدیریت شود.
مناظره
مناظره کودک شما را در گروهی قرار میدهد که اعضای آن هدف مشترکی دارند و همچنین یک چالش فکری شخصی را برای کودک ایجاد میکند. مهارتهای ارتباطی کودک در این نوع فعالیت تقویت میشود.
دویدن
تحرک مداوم و احساس موفقیت این فعالیت برای کودکان بیش فعال بسیار مفید است. همچنین توانایی این ورزش برای آرام کردن ذهن، آن را به فعالیتی ایدهآل برای بعد از ساعات مدرسه تبدیل میکند.
بازیهای قدیمی
بازیهای ساده برای تمرکزهای کوتاهمدت بسیار مفیدند و بُردهای کوچک و مکرر به افزایش اعتماد به نفس کمک میکنند. بازیهای ساده و قدیمی به کودک کمک میکنند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند و برای انجام بازیهای طولانیتر، پیچیدهتر و استراتژیکتر آماده شود.
تلویزیون و بازیهای رایانهای را محدود کنید
تلویزیون و بازیهای رایانهای چندان تاثیری بر مصرف انرژی کودک ندارند و میتوانند باعث پرت شدن حواس او از مسئولیتهای مدرسه و تکالیف گردند. کودکان خود را تشویق کنید تا از مُبل جدا شده، به بیرون رفته و فعالیت داشته باشند. همچنین ساعات تماشای تلویزیون و بازیهای رایانهای را محدود کنید. برای انجام اینکار میتوانید تماشای تلویزیون و بازی کردن با کامپیوتر را به جایزههایی تبدیل کنید که در صورت انجام فعالیتهای روزانه، به کودکتان میدهید.