حدود ۵ درصد از بیماران آلزایمر در دستهبندی آلزایمر زودرس قرار میگیرند. به آلزایمری زودرس گفته میشود که فردی با کمتر از ۶۵ سال سن به آن مبتلا شود. آلزایمر زودرس بسیار نادر است، اما امکان ابتلا به آن وجود دارد. گاهی اوقات علائم این بیماری ممکن است در حتی ۳۰ سالگی خود را نشان دهند، اما در اغلب موارد در ۵۰ تا ۶۰ سالگی پدیدار میشوند. لطفا با گیاه یاب همراه باشید.
علائم آلزایمر زودرس
علائم و نشانههای این بیماری عبارتند از:
- مشکلات روزانه با حافظه که در زندگی روزمره اختلال ایجاد میکنند. این مشکلات میتوانند به سادگی فراموش کردن یک پیام یا یک قرار ملاقات باشند.
- تغییرات نامحسوس در رفتار و شخصیت
- از دست دادن زمان، بههمریختگی و گیج بودن
- دشواری در برقراری ارتباط از طریق گفتار
- دشواری در مشخص کردن فاصله یا سرعت و تشخیص کلمات
تشخیص آلزایمر زودرس
معمولا پزشک برای تشخیص این بیماری فهرستی از سوالات را از فرد میپرسد و یا تستهای مختلفی را انجام میدهد.
- پرسش دربارۀ علائم و سابقۀ پزشکی
- سوال دربارۀ خلقوخو
- تماس گرفتن با نزدیکان شما برای بررسی علائم
- بررسی جسمانی
- انجام تست خودکار و کاغذ برای بررسی تواناییهای زبان، اجتماعی، حافظه و حل کردن مشکلات.
در طول یک دورۀ ۶ تا ۱۲ ماهه ممکن است این تستها دوباره انجام شوند تا تغییرات در بیمار بررسی گردد. از آنجایی که علائم آلزایمر زودرس معمولا خفیف هستند، بررسی تغییرات خفیف به تشخیص این بیماری کمک میکند.
سایر تستها میتوانند شامل آزمایش خون و اسکن مغز باشند. اگر یک بیماری اساسی یا اختلالات شناختی علت از دست رفتن حافظه باشند، این تستها میتوانند به تشخیصشان کمک کنند.
اگر آلزایمر در شما تشخیص داده شود، چند گزینه برای درمان پیش روی شماست. البته هنوز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما داروها میتوانند روند پیشرفت این بیماری را مهار کرده و علائم آن را کاهش دهند.