بسیاری از افراد با مشکل تعریق در خواب روبهرو هستند و همواره به دنبال علت عرق کردن در خواب و راه حلی مناسب برای این مشکل می گردند. قبل از هرچیز باید دمای اتاق و لباس های خود را بررسی کنید، زیرا بدیهی است که دمای بالای اتاق خواب و پوشیدن لباس های گرم میتوانند علت عرق کردن در خواب باشند. اما عارضهی « تعریق شبانه » با گرگرفتگی همراه است که باعث تعریق شدید شده و ارتباطی با مواردی چون دمای اتاق و مقدار لباس شما ندارد.
به گزارش گیاه یاب به نقل از «وب امدی»، عوامل مختلفی وجود دارند که باعث بروز تعریق شبانه در فرد میشوند، برای تشخیص دقیق علت عرق کردن در خواب باید به پزشک متخصص مراجعه کنید، زیرا ممکن است علت تعریق شما با یک بیماری جدی مرتبط باشد. در ادامه شایعترین بیماریها و عارضههایی که ممکن است باعث بروز تعریق شبانه شوند را معرفی خواهیم کرد:
یائسگی : گرگرفتگی یکی از علائم یائسگی است که اگر در شب و موقع خواب رخ دهد میتواند باعث تعریق شبانه شود. یکی از شایعترین علل تعریق شبانه در بانوان، یائسگی میباشد.
هایپرهیدروز ایدیوپاتیک : این عارضه که به آن تعریق غیرطبیعی نیز میگویند، وضعیتی است که بدن فرد مبتلا به آن بدون هیچ دلیل پزشکی و قابل تشخیصی همواره به مقدار زیادی عرق میکند.
عفونت : بیماری سل یکی از عارضههای شناخته شدهای است که با تعریق شبانه همراه است. عفونتهای باکتریایی مانند «التهاب درونشامه قلب» و عفونت استخوان نیز میتوانند باعث بروز تعریق شبانه شوند. همچنین عرق کردن در خواب یکی از علائم گزارش شدهی بیماری ایدز میباشد.
سرطان : تعریق شبانه یکی از علائم اولیهی برخی از بیماریهای سرطانی است. شایعترین سرطانی که با عرق کردن در خواب همراه است، سرطان لنفوم میباشد.
داروها : مصرف برخی از داروهای خاص میتواند باعث بروز تعریق شبانه شود. داروهای ضدافسردگی شایعترین داروهایی هستند که میتوانند باعث بروز این مشکل شوند. به طور کلی و براساس گزارشها بسیاری از داروهای روانپزشکی میتوانند با عوارضی همچون تعریق شبانه همراه باشند.
هیپوگلیسمی : پایین آمدن قند خون میتواند منجر به تعریق شبانه گردد. بیمارانی که انسولین و دیگر داروهای مرتبط با بیماری دیابت را مصرف میکنند ممکن است با مشکل تعریق در خواب روبهرو شوند.
اختلالات هورمونی : فئوکروموسیتوما ، سندرم کارسینوئید و پرکاری تیروئید از عارضههایی هستند که با اختلالات هورمونی در ارتباط میباشند و میتوانند باعث بروز تعریق شبانه در فرد گردند.
مشکلات عصبی : سیرنگومیلی ، اتونومیک دیسرفلکسیا ، سکته مغزی و پلینوریت از عارضههای عصبی هستند که میتوانند باعث افزایش تعریق بدن و در نهایت منجر به تعریق شبانه شوند.