روغن هسته ی انار سرشار از خاصیت

دانه های انار را می توان به شکل های مختلف مورد مصرف قرار داد و همانطور که قبلا به خواص و کاربرد این میوه زیبا پرداختیم اما اینبار می خواهیم به شمار کاربرد جدید انار یعنی استفاده از روغن آن را به شما معرفی کنیم. روغن انار یک روغنی نو ظهور که از فواید بیشماری برخوردار است و برای مشکلات پوستی بسیار مفید است.

معمولا مصرف‌کنندگان به ویژگی‌های روغن مصرفی مانند نسبت اسیدهای چرب اشباع به غیراشباع و… اهمیت زیادی می‌دهند. روغن هسته‌ی انار غنی از اسید چرب لینولنیک و اسید چرب غالب آن اسید پونیسیک است. این روغن مقدار زیادی اسکوآلن، الکل‌های آلیفاتیک، فیتواسترول‌ها و توکوفرول دارد. .این ترکیبات هرکدام به تنهایی دارای خواص سودمندی هستند البته دانشمندان معتقدند فواید درمانی روغن دانه‌ی انار، فقط با مصرف منظم آن در زمان طولانی به دست می‌آید.

روغن هسته ی انار

روغن هسته ی انار با پرس کردن سرد دانه‌های انار به‌دست می‌آید. این روغن به زیبایی کهرباست و بوی مطبوعی دارد. روغن هسته‌ی انار بسیار مغذی است و برای اهداف درمانی و زیبایی به‌شکل موضعی روی پوست و به شکل خوراکی مصرف می‌شود. خواص بی‌نظیر روغن هسته‌ی انار باعث می‌شود تا برای اهداف مراقبت از پوست و مو بسیار کارآمد باشد و در ترکیب بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابون، ژل‌های حمام، روغن‌های ماساژ، مرطوب‌کننده‌ها و سایر محصولات مراقبت از پوست استفاده شود. روغن هسته‌ی انار از ترکیبات موثری چون سابینن، مایکنا، لیمونن، آلفا پینن، ترپیننول و … تشکیل شده است که حتی مقدار ناچیزی از این مواد اثرات درمانی فوق‌العاده‌ای دارند.

تقویت پوست

روغن هسته ی انار کراتینوسیت‌ها (سلول‌های اصلی که در لایه‌ی بیرونی پوست وجود دارند) را تحریک و به تولید آن‌ها کمک می‌کند. این عمل باعث می‌شود آسیب‌های وارد آمده به پوست ترمیم شود، در نتیجه پوست ظاهر بهتری پیدا می‌کند.

خواص ضد التهابی

روغن هسته ی انار برای افرادی که از اگزما، پسوریازیس و آفتاب‌سوختگی رنج می‌برند مناسب است.

این روغن پوست آن‌ها را آب‌رسانی و نرم می‌کند. مواد ضدالتهابی موجود در این روغن التهاب و قرمزی پوست را بهبود می‌بخشد. روغن هسته‌ی انار مواد مغذی را به‌طور مستقیم به پوست می‌رساند و تولد دوباره‌ی پوست را تسریع می‌کند.

مناسب برای انواع پوست‌ها

مانند بسیاری از روغن‌های مخصوص، روغن هسته‌ی انار تا عمق پوست نفوذ می‌کند و رطوبتی ماندگار و سالم را به پوست می‌بخشد.

این روغن هم برای پوست‌های چرب و پر آکنه و هم برای پوست‌های خشک مناسب است.

اثرات آنتی‌اکسیدانی

مانند میوه‌ی انار، روغن هسته‌ی انار نیز اثرات آنتی‌اکسیدانی دارد و با بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌ها که عامل سرطان‌های پوستی هستند مبارزه می‌کند. این روغن به دلیل داشتن کلاژن باعث قوام یافتن و الاستیسیته در پوست می‌شود.

بهبود بافت پوست

روغن انار نوعی پیش‌ساز هورمون استروژن دارد که بسیار سازگار با بدن انسان است. این روغن تعادل هورمونی در زنان و مردان ایجاد می‌کند و به‌دلیل وجود همین پیش‌ساز هورمونی، برای بهبود بافت پوست مناسب است.

کرم‌های ضد پیری

از جمله مواد تشکیل‌دهنده‌ی کرم‌های ضد پیری روغن هسته‌ی انار است. اثر تجدیدکنندگی در این روغن علامت‌های بارز پیری روی پوست را پاک می‌کند. روغن هسته‌ ی انار پوست‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند.

مبارزه با رادیکال‌های آزاد

روغن هسته‌ ی انار از یک اسید چرب غیراشباع به نام «پونیکیک اسید» تشکیل شده که نوعی اسید چرب امگا۵ است و اثرات بسیار قوی آنتی‌اکسیدانی دارد.

این اسید چرب پوست را در برابر امواج قوی خورشید محافظت می‌کند.

در مطالعه‌ای که روی اثرات درمانی روغن هسته‌ی انار انجام شد، مشخص شد که سرطان پوست با مصرف روغن هسته‌ی انار کاهش می‌یابد.

ترمیم موهای خشک

این روغن، موها را در برابر آلودگی‌های محیطی محافظت می‌کند و حیاتی دوباره به موها می‌بخشد.

تحریک جریان خون

روغن هسته ی انار رگ‌های خونی را تقویت می‌کند، جریان خون را در سر افزایش می‌دهد و در نتیجه باعث افزایش رشد موها می‌شود.

ضد شوره‌ی سر

این روغن منافذ فولیکول‌های مو بر اثر شوره‌ی سر و پوسته‌پوسته شدن بسته می‌شود. این مساله باعث آسیب رسیدن به فولیکول‌های مو می‌شود و رشد موها را متوقف می‌کند. روغن هسته‌ی انار این پوسته‌ها را از روی موها می‌زداید و رشد آن‌ها را تقویت می‌کند.

ضد خارش پوست

روغن هسته ی انار با باکتری‌های پوست سر مبارزه می‌کند. اثرات ضد خارش این روغن در بیماران مبتلا به پسوریازیس و اگزما کارآمد است. همچنین قرمزی، التهاب و … را تسکین می‌دهد.

تونیک مویی اثربخش

روغن هسته ی انار وقتی با روغن‌هایی حامل مانند روغن نارگیل، روغن بادام و روغن ویتامین E مخلوط شود، به شکل تونیکی اثربخش عمل می‌کند. روغن دانه‌ی انار گرم شده برای بهتر کردن موهای مجعد استفاده می‌شود.

رشد و سلامت موها

روغن هسته‌ ی انار منبع مناسبی از ویتامین C و برای رشد و سلامت موها ضروری است. ویتامین C بافت پیوندی را که فولیکول‌های مو در آن قرار دارند، تقویت می‌کند.

غذارسانی به موها

روغن هسته‌ی انار، جریان خون را به سمت ریشه‌ی موها افزایش می‌دهد. این مساله باعث می‌شود تا فولیکول‌های مو مواد غذایی لازم را دریافت کنند و رشد موها تسریع شود.

خواص دیگر روغن هسته ی انار

مصرف روغن هسته‌ی انار از سرطانی شدن سلول‌های بدن پیشگیری می‌کند.

باعث کاهش ایجاد زخم در مبتلایان به سرطان پوست می‌شود.

از بیماری‌های قلبی و تصلب شرایین جلوگیری می‌کند.

به تنظیم هورمون‌ها که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال ابتلا به سرطان سینه دارند، کمک می‌کند.

مصرف منظم آن می‌تواند از مشکلات یائسگی مانند پوکی استخوان در خانم‌ها جلوگیری کند.

روغن دانه‌ی انار از تشکیل سلول‌های سرطانی وابسته به استروژن و غیر وابسته به استروژن جلوگیری می‌کند.

این روغن در کاهش ورم و دردهای عضلانی موثر است.

از افزایش وزن جلوگیری می‌کند. می‌توانید از این روغن روی سالاد و غذا استفاده کنید.

روغن هسته ی انار در از بین بردن خطوط خالکوبی روی صورت (تاتو) نقش موثری دارد و در حداقل زمان با لایه‌برداری از پوست، باعث از بین رفتن تاتو‌های قدیمی می‌شود.

به عنوان کرم مغذی و بازسازی‌کننده، شبی یک بار از آن به صورت و گردن بمالید و با حرکت دورانی به مدت یک دقیقه ماساژ دهید.

برای رفع ترک‌های پوستی، روزی چهار بار آن را به نواحی ترک بمالید و با حرکات دورانی به مدت دو دقیقه ماساژ دهید.

همچنین در درمان نوسانات خلقی، گرگرفتگی و عرق شبانه، خشکی واژن و کاهش میل جنسی به کار می‌رود.

روغن هسته ی انار سرشار از خاصیت
5 (100%) 1 vote
نوشته شده توسط همکار گیاه یاب در تاریخ ۲۳ تیر ۱۳۹۵ با موضوع خواصی از طبیعت
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

*

code

آشپزی سالم

مرغ گریل شده با کره بادام زمینی
این غذا بهترین گزینه برای زمانی است که میهمان ناخوانده دارید و نمی‌دانید چه چیزی درست کنید. همچنین مرغ گریل شده با کره بادام زمینی یک غذای مغذی و کم‌کالری است که انتخابی عالی برای یک وعدۀ شام رژیمی می‌باشد. زمان ...
ادامه مطلب

از دل طبیعت

عروسک پشت پرده
عروسک پشت پرده ( در زیان انگلیسی Chinese Lantern ) گیاهی سمی می باشد که به صورت خودرو در مراتع ایران رشد می کند. علت نام گذاری این گیاه در زبان انگلیسی فانوس های چینی می باشد که در دوران گذشته در خیابان ها از آن استفاده می کردند. این گیاه ظاهری بسیار زیبا دارد و همچنین خواص دارویی آن برای مشکلات پوستی بسیار مفید است. برای آگاهی بیشتر با ما همراه باشید. ...
ادامه مطلب
اگر چه در نگارش مطالب این سایت از منابع معتبر علمی بهره برده شده است، اما مطالب آن کلی بوده و جایگزین توصیه های پزشکتان نمی باشد.
کلیه حقوق متعلق به پایگاه طب سنتی و سلامت گیاه یاب است.