روغن رزماری

رزماری یا رومارَن گیاهی دارویی است که از تیره ی نعناعیان بوده و برگ‌های آن بسیار معطر بوده و همچنین دارای روغنی فرار میباشد. بسیاری از متخصصان طب سنتی معتقد هستند که مالش سر و موها با روغن رزماری از ریزش مو جلوگیری میکند. البته این روغن خواص مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. با گیاه یاب همراه باشید.

روغن رزماری

تاریخچه

رزماری یکی از چاشنی‌های پُرمصرف در آشپزی است. مردم می‌گویند رزماری فقط در باغ خانه‌هایی رشد می‌کند که بانوی خانه، حقیقتاً ارباب خانه باشد. رزماری در طب سنتی به عنوان بند آورنده‌ی خون، مقوی، ضدنفخ، ضداسپاسم و معرق کاربرد دارد.

عصاره و روغن فرار آن، به منظور سقط جنین و افزایش خون‌ریزی قاعدگی، مصرف می‌شود. کاربرد عصاره‌ی رزماری در مواد آرایشی بسیار متداول است و شواهد، خبر از تأثیر لوسیون آن در تحریک رشد مو و جلوگیری از کچلی می‌دهد.

گزارش‌های تاریخی مربوط به مصرف درمانی رزماری، به عنوان یک گیاه دارویی موجود می‌باشد. رزماری از قدیمی‌ترین گیاهان شناخته شده‌ی دارویی است که از قرن‌ها پیش، برای تقویت حافظه و فعالیت مغزی به کار می‌رفته است.

فواید دارویی

طبق مطالعات انجام شده بر ترکیب اسید رزمارینیک ثابت شده است که این ماده در درمان رینوکونژکتیویت فصلی بسیار مؤثر است. در مطالعات صورت گرفته به تعدادی از بیماران مبتلا به SAR، اسید رزمارینیک در مقایسه با پلاسبو توانسته است اثر مهاری بر روی سلولهای اینترلوکین B1، اینترلوکین γ و هیستامین داشته باشد. در گروه درمان شده تعداد نوتروفیلها و ائوزینوفیلهای ترشحات بینی به طور محسوسی کاهش یافته است. همچنین علائم بیماران اعم از خارش بینی، خارش چشمها، آبریزش بینی و آبریزش چشمها کاهش یافته است. روغن رزماری و افسنتین در تونیک موی سر موجب تحریک پیاز مو شده و از طاسی زودرس پیشگیری می‌نماید. این دارو در موارد ریزش مو بدون شوره سر نیز اثربخشی زیادی نشان داده است.

تقویت مو

روغن رزماری با توجه به خاصیت نفوذپذیری و خونرسانی به پیاز مو نه تنها باعث جلوگیری از ریزش مو شده بلکه باعث تقویت و رشد مو نیز می شود، کافی است به مقدار ۳۰ تا ۵۰ قطره روغن را کف دست قرار داده و پوست سر را حدود ۳ ساعت قبل از هر حمام چرب کنید.

تسکین درد عضلانی

این روغن برای درمان دردهای مفصلی و عضلانی در افراد میانسال و همچنین مسکن دردهای رماتیسمی و آرتروز تاثیر بسزایی دارد، برای این منظور باید مقداری روغن را روی محل ماساژ داده و روی آن را ببندید.

سایر خواص

* از «رزماری» یا «اکلیل کوهی» طی سالیان طولانی در مراقبت از پوست و مو، پاکسازی و سم زدایی از پوست های چرب و مستعد به آکنه استفاده می شده است.

* این گیاه، به لحاظ داشتن اثرات فوق العاده در ایجاد جوانی، شهرت جهانی دارد. از این گیاه برای تأمین سلامت موها و جلوگیری از ریزش بیش از حد معمول آنها استفاده می شود.

* این گیاه در برگرداندن رنگ مو به موهای خاکستری و حتی درمان طاسی مشهور است.

* برگ ها و سرشاخه گل دار، بهترین قسمت گیاه رزماری است. این گیاه در تقویت معده و برای مقابله با ضعف عمومی و خستگی مفرط نیز مفید است.

* رزماری ضدتشنج و ضدروماتیسم بوده و در درمان نرمی استخوان و نارسایی کبد مؤثر است.

* روغن رزماری، محرک سیستم اعصاب مرکزی است و ازنظر رایحه و اثر، گرم و نافذ است.

* رزماری، گیاهی همیشه سبز و شاداب است و برگ دهی آن زمان مشخصی ندارد و دائماً درحال تحول است.

نوشته شده توسط گیاه یاب در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ با موضوع روغن ها و سرکه ها

آشپزی سالم

اسکندر کباب
اسکندر کباب در واقع نوعی کباب ترکی است که در رستوران ها بر روی سیخ های چرخان مخصوص کباب ترکی تهیه میشود. این غذا بسیار لذیذ بوده و میتواند برای پذیرایی از میهمانان انتخاب خوبی باشد. سعی کنید زیاد در ...
ادامه مطلب

از دل طبیعت

شاهی
شاهي سبزی خودرویی می باشد که در فصل بهار رویش می کند ، این سبزی سرشاز از خاصیت می باشد و طبق تحقیقات بدست آمده شاهی در کاهش کلسترول خون نقش به سزایی را ایفا می کند، برای افراد کم خون و کسانی که آسم دارند بسیار مفید می باشد. از شاهی می توان به عنوان طعم دهنده انواع غذاها استفاده کرد. ...
ادامه مطلب

تبلیغات متنی

اگرچه در نگارش مطالب این سایت از منابع معتبر علمی بهره برده شده است، اما مطالب آن کلی بوده و جایگزین توصیه های پزشکتان نمی باشد.کلیه حقوق متعلق به پایگاه طب سنتی و سلامت گیاه یاب است.