روغن ترنج

0
158

ترنج جزء مرکبات است که پوست آن برای استخراج روغن ترنج استفاده می‌شود. نام علمی ترنج Citrus aurantium var میباشد. ترنج یک گیاه بومی استوایی است، اما در اروپا نیز رشد می‌کند. عطر و بوی قوی ترنج باعث محبوبیت آن در بین سایر عطرها شده و اغلب در اکثر ترکیبات عطرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخلاف روش‌های تقطیر بخار که برای بدست آوردن سایر روغن‌ها استفاده می‌شود، این روغن از طریق فشرده‌سازی سرد بدست می‌آید. یکی از رایج ترین کاربرد هایی که شما ممکن است از آن آگاه نباشید، استفاده از آن در آماده سازی چای سیاه است یعنی اسانس روغن ترنج را در فرآیند آماده‌سازی چای سیاه معمولی اضافه می‌کنند.

روغن ترنج

ترکیب شیمیایی این روغن شامل موادی همچون آلفا پینن، آلفا برپاتن، آلفا ترپینول، لیمونن، لینالول، لینالیل استات، نرول، نیریل استات، بتا بیسابولن، ژرانولی، ژرانولی استات و میرن است. در ادامه برخی از فواید روغن ترج برای سلامتی را معرفی میکنیم.

بهبود گردش خون با روغن ترنج

اجزای روغن ترنج مانند آلفا پینن و لیمونن، ضد افسردگی و تحریک کننده ی طبیعی هستند. این مواد با افزایش گردش خون ایجاد شادی و انرژی کرده و ناراحتی و افسردگی را از بین می برند. آن ها همچنین ترشحات هورمونی را تحریک می کنند که در نتیجه ی آن به حفظ میزان متابولیسم مناسب بدن کمک می کنند.

این اثر تحریک کننده همچنین ترشح آب گوارشی، صفرا و انسولین را افزایش می دهد. همچنین به هضم و جذب مواد مغذی و تجزیه ی شکر و کاهش قند خون کمک می کنند. تأثیر هورمونی این روغن به این دلیل است که در شرایط عصبی و روحی بد بسیار مفید و قدرتمند است.

جلوگیری از عفونت ها

برخی از اجزای روغن ترنج آنتی بیوتیک و ضد عفونی کننده ی طبیعی هستند. آنها رشد میکروب ها، ویروس ها و قارچ ها را مهار می کنند. اسانس ترنج همچنین به طور موثر از عفونت پوست جلوگیری می کند و اگر به طور منظم با آب حمام یا صابون ها استفاده شوند (در حال حاضر به طور گسترده ای در صابون های مراقبت از پوست استفاده می شوند)، از پوست و مو در مقابل عفونت ها محافظت  کرده  و موجب براقی آن ها می شوند. روغن ترنج همچنین عفونت روده ها، دستگاه های ادراری و کلیه ها نیز را درمان می کند.

روغن ترنج

کاهش درد

اسانس ترنج احساس درد در بدن را کاهش می دهد. این ماده همچنین هورمون های خاصی را تحریک می کند که حساسیت عصب نسبت به درد را کاهش می دهند. بنابراین، در مورد سردرد، درد های عضلانی یا هر گونه علائم یا بیماری هایی که نیاز به دوزهای سنگین قرص های ضد درد دارند بسیار مفید هستند. این بدان معنی است که شما می توانید عوارض جانبی خطرناک بسیاری از داروهای ضد درد را که اغلب عوارض جانبی نامطلوبی دارند و می توانند به کبد و کلیه های شما آسیب برسانند و باعث رقیق شدن خون و بی خوابی شما شوند را تا حد زیادی از بین ببرید.

همچنین بخوانید :  روغن درخت چای

آرامش بخش

فلاونوئیدها موجود در روغن ترنج نیز بسیارآرامش بخش هستند. آن ها عصب و تنش را تسکین می دهند ، اضطراب و استرس عصبی را کاهش می دهند که همین امر می تواند به درمان بیماری های مرتبط با استرس ، مانند فشار خون بالا، بی خوابی و افسردگی کمک کنند. آن ها همچنین می توانند فعالیت هورمون های خاصی مانند دوپامین و سروتونین را در بدن شما، تحریک کنند که تا حد زیادی موجب آرامش و آرام سازی شما می شوند.

کمک در هضم

همانطور که در بالا توضیح داده شد، روغن اسانس ترنج باعث افزایش ترشحات اسید های گوارشی، آنزیم ها و اسید های صفرا شده که روند گوارش را آسان تر می کنند. این هماهنگ سازی و تنظیم حرکت حرکات روده باعث سرعت بخشیدن به روند گوارش و موجب کاهش فشار خون به دستگاه روده می شود. به این ترتیب، این روغن اساسی می تواند یبوست را کاهش دهد، حرکات روده ای را به طور منظم انجام دهد و از عوارض گوارشی مثل سرطان کولورکتال جلوگیری کند.

مراقبت از پوست

دلیل استفادۀ گسترده از این روغن در محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابون های زیبایی، کرم ها و لوسیون ها مراقبت از پوست می باشد. ماده ی سیکاتریسنت در ترنج، کمک می کند تا زخم ها و علائم دیگری که روی پوست بر جا مانده اند را بهبود بخشد. همچنین باعث توزیع بهتر رنگ دانه های پوست شده و پوستی جذاب تر و روشن تر را  برای شما به ارمغان می آورد. این روغن اسانس معمولا برای از بین بردن اثرات ناخوشایند جوش وآکنه نیز استفاده می شود و می تواند زخم های قابل توجهی را در مناطق آسیب دیده بهبود ببخشد .

احتیاط

روغن ترنج باید به دور از نور خورشید نگهداری شده و درون بطری های سیاه رنگ و مکانی تاریک انبار شود، زیرا به سبب واکنش یکی از اجزای آن در معرض نور خورشید، خاصیت خود را از دست داده و مسموم می شود. حتی پس از اعمال آن بر روی پوست، نباید در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرید.

تیم ترجمۀ گیاه یاب
منبع: organicfacts.net
روغن ترنج
5 (100%) 1 vote
اشتراک گذاری

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید